Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na Velikonoční pondělí

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZAJÍČEK 1 vejce, 30g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50ml plnotučného mléka, 30g čokolády na vaření, 100g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 12ml oleje, 1 čokoládová poleva, cukrové perličky Vejce rozšleháme s cukrem, postupně vmícháme mléko, nastrouhanou čokoládu na vaření a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme olej a těsto zlehka promícháme. Vymažeme a vysypeme formu zajíčka, vlijeme těsto do 3/4 a přiklopíme. Pečeme 25 minut na 180°C. Vychladlého zajíčka potřeme polevou a jako oči dáme cukrové perličky. BERÁNEK 4 žloutky, 4 bílky, 120g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 limetky, 180ml plnotučného mléka, 250g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 50ml oleje, sádlo a hrubá mouka na formu Žloutky utřeme s cukrem a nastrouhanou limetkovou kůrou, přilijeme mléko a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vetřeme olej a ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, přiklopíme a pečeme asi hodinu na 180°C. Průběžně kontrolujme špejlí jestli není těsto uvnitř lepivé. Ještě zatepla beránka vyklopíme (pomůže nám např. utěrka namočená ve studené vodě). VAJÍČKA 250ml plnotučného mléka, 100g másla, špetka soli, 160g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, tmavá čokoládová poleva, 3 lžíce nasekaných mandlí, 800g vanilkové zmrzliny Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, přidáme mouku a odstavíme, zamícháme a za stálého míchání zahříváme (odpalujeme), až vznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Necháme ho zchladnout a přendáme do mísy. Do těsta postupně vmícháme vejce a prášek do pečiva. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem nastříkejte bochánky. Dáme do trouby předehřáté na 200-220°C (teplotu je nutné dodržet!) a během prvních 7 minut necháme troubu bezpodmínečně zavřenou (jinak těsto "spadne"). Pak zkontrolujeme a dopečeme dozlatova. Vychladlé bulky prokrojíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou, přiklopíme druhou polovinou a polijeme rozehřátou, ale prochladlou, čokoládovou polevou. Nakonec posypeme mandlemi a ihned podáváme. Místo zmrzliny můžeme vajíčka naplnit krémem: 500ml plnotučného mléka, 50ml tuzemáku, 1,5 sáčku vanilkového pudinku, 125g změklého másla, 100g moučkového cukru Z mléka, tuzemáku a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho zchladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, po částech do ní vešleháme vychladlý pudink. Prokrojené bulky namažeme krémem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!