Ledvinky narychlo: 600g vepřových ledvinek, 1 cibule, 1 lžíce sádla, mletý pepř, kmín, 1 lžička hladké mouky, sůl, vývar Ledvinky rozpůlíme, vyřízneme žilky a pořádně propereme. Po osušení je nakrájíme na příčné plátky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme ledvinky, opepříme, přidáme kmín a rychle je za stálého míchání a obracení po obou stranách opékáme (asi 7 minut). Pak je vyndáme lopatkou na teplou mísu, šťávu zaprášíme moukou a podlijeme trochou vývaru nebo vodou, krátce povaříme, osolíme, ledvinky dáme zpátky a už jen prohřejeme. Ledvinky nakyselo: 500g vepřových ledvinek, mléko, 2 cibule, vývar z masoxu, mletý pepř, sůl, citronová šťáva, mouka Ledvinky vložíme na několik hodin do mléka, pak je odblaníme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli drobně nakrájíme, přidáme připravené ledvinky, zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a asi 5 minut dusíme. Pak přidáme ještě trochu vývaru, podle chuti okyselíme citronovou šťávou, zaprášíme moukou, zamícháme a ještě chvilku povaříme.