VEPŘOVÝ STEAK Petry Černocké: 4 vepřové kotlety bez kosti, sůl, nahrubo drcený pepř, 300g těstoviny farfalle, kari koření, 250ml smetany na vaření, sterilovaný hrášek, olej - Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje na skus. Kotlety po stranách nařízneme, naklepeme a okořeníme drceným pepřem. Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran a nakonec osolíme. Na rozehřátém oleji osmahneme karí, přidáme uvařené těstoviny a zalijeme smetanou. osolíme, přidáme hrášek a necháme chvíli podusit. Kotlety na talíři přelijeme výpekem se smetanovým karí a přidáme těstoviny.
KUŘECÍ ŠPÍZ S LOSOSEM Kamily Nývltové: 150g kuřecích prsou, 50g uzeného lososa, 1 cuketa, 1 paprika, 50g špeku, 1 cibule, 3 žampiony, 2 brambory, sůl, mletý pepř, olej, kopr - Nasekaný kopr smícháme s olejem a naložíme osolené a opepřené plátky kuřecích prsou. Brambory překrojíme na polovinu, cuketu a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, papriku bez jádřince na větší kousky. Větší žampiony překrojíme a špek nakrájíme na kousky. Do plátků kuřecího masa zabalíme kousky uzeného lososa a na špíz střídavě napichujeme maso, zeleninu a žampiony. Doprostřed špízu napíchneme brambory. Špízy pečeme v troubě asi 20 minut na 180°C.
KAPR Evy Pilarové: 1 vykuchaný kapr (asi 2kg), sůl, 200g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 150g másla, lžíce cukru, 1 citron, lžíce octa, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 1-2 bobkové listy, 50g povidel, 200ml červeného vína, 50g strouhaného perníku, 30g rozinek, 30g mandlí, 50g sušených švestek - Kapra podélně rozpůlte a naporcujte, vložte do vroucí osolené vody a na mírném plameni vařte 12-14 minut. Pak kapra vyndejte a vývar přeceďte. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájejte na plátky. V kastrolu rozehřejte 70g másla, přidejte zeleninu s cibulí a 1/2 lžíce cukru, osmahněte dozlatova. Pak přidejte plátky citronu, přilijte ocet a rybí vývar, přidejte všechno koření a povidla. Za častého míchání zvolna vařte aspoň hodinu. Do omáčky přilijte víno, zahustěte ji perníkem, podle chuti osolte a dochuťte zbylým cukrem. Krátce povařte a protřete hustým sítem. Rozinky opláchněte, mandle spařte, oloupejte a nakrájejte na nudličky. Švestky nakrájejte na kousky na kousky a krátce povařte ve vroucí vodě. Všechno přidejte do omáčky a kapra omáčkou přelijte