HOUBY S ROZMARÝNOU: Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme houby, rozmarýnu, osolíme a opepříme, ještě chvíli opékáme. Nakonec vmícháme smetanu a utřený česnek, příloha těstoviny.
ROZMARÝNOVÝ HERMELÍN: Hermelín prokrojíme a potřeme olejem, utřeným česnekem, posypeme petrželkou, přiklopíme zpátky, obalíme plátky anglické slaniny, protkneme rozmarýnovou snítkou a ugrilujeme.
RYBÍ FILÉ S ROZAMARÝNOU: Rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, osmažíme s cibulí a česnekem, okořeníme rozmarýnou, tymiánem a petrželkou, podlijeme bílým vínem.
KRÁLÍK NA ROZMARÝNĚ: Kousky masa osolíme, opečeme s cibulí, okořeníme pepřem a rozmarýnou, podusíme s bílým vínem, ke konci zalijeme smetanou. Jako přílohu si dáme brambory nebo těstoviny.
ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY: Omyté nové brambory nakrájené na čtvrtky (i se slupkou), olej, sůl, rozmarýna nakrájená najemno, sladká paprika, pepř, sušený česnek - množství zvolíme podle chuti. Brambory dáme do mísy, zalijeme je troškou oleje, nasypeme všechno ostatní a promícháme, aby se brambory v koření a oleji obalily. Dáme je na plech s pečícím papírem a pečeme 20-25 minut na 200°C.