Staňte se našimi fanoušky na:

Řecká špenátová pita

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto necháme rozmrazit. Špenátové listy omyjeme a odstraníme jim stopky. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Špenát nakrájíme na větší nudličky a podusíme ho s cibulí a česnekem asi 10 minut. Osolíme, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek. Vejce vyšleháme a smícháme se smetanou. Pak vmícháme špenát s cibulkou a česnekem a nakonec přidáme strouhanku. Plech opláchneme ve studené vodě. Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme. Spodní díl těsta musí být větší než plech. Na těsto nalijeme připravenou směs a okraje těsta složíme dovnitř. Na to položíme druhý díl těsta. Pitu potřeme vyšlehanými žloutky, párátkem uděláme pár děr a pečeme v předehřáté troubě na 180 ˚C asi 50 minut, dokud nezežloutne. Hotovou nakrájíme a podáváme ještě teplou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!