Staňte se našimi fanoušky na:

Řecká zapékaná musaka

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, nasekanou bazalku a oregáno. Vše promícháme a přidáme mleté maso (mícháme ho tak dlouho dokud se nerozdrobí). Přilijeme víno, nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a veškeré koření, které je uvedeno v ingrediencích. Přidáme sůl, přiklopíme a dusíme doměkka. Lilky i cuketky nekrájíme na silnější plátky a opečeme je na oleji. Brambory a rajčata nakrájíme na plátky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme, přimícháme část sýra a když nám směs zchladne přidáme žloutky. Pekáč nebo zapékací mísu vytřeme olejem a vysypeme strouhankou. Dno vyložíme plátky brambor, které zakryjeme třetinou masa. Položíme plátky lilku, přidáme další vrstvu masa a poté plátky rajčat. Pak přidáme zbylé maso a plátky cuketky. Všechno nakonec přelijeme bešamelem a posypeme zbylým sýrem. Musaku pečeme v předehřáté troubě asi hodinu na 180 stupňů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fazolka007|1. dubna 2014
dělám skoro stejně,je moc dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!