Staňte se našimi fanoušky na:

Řecký jogurt - domácí

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko nalijte do hrnce a ohřejte na 40 stupňů. Přidejte jogurt a promíchejte. Směs přelijte do velké sklenice (je dobré ji nejen umýt, ale i vyvařit) s uzavíratelným hrdlem a nechte při pokojové teplotě pracovat. Za 12 hodin nalijte jogurt do plátýnka a vytlačte co nejvíc tekutiny. Hustota řeckého jogurtu připomíná hustotu zakysané smetany. Pak uložte do lednice, do krabiček nebo skleniček vhodných k uskladnění jogurtu. Až Vám zbyde poslední dávka jogurtu, použijte ji na další várku. Můžete si tak udělat sériovou výrobu a nebudete muset jogurty dokupovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
jdu na to, ukládám a vyzkouším Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
nemá chybu Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
magic11|4. května 2016
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!