TĚSTO:160 g polohrubé mouky, 100 g krupice, 1 prášek do pečiva, špetku soli, 120 g krupicového cukru, 200 g másla, 6 vajec, 3 pomeranče, 2 lžičky pomerančové kůry, 100 g mandlí + 350 g krupicového cukru na sirup a 20 ml pomerančového likéru. POSTUP: Z pomerančů vymačkáme šťávu.125 ml odměříme do těsta a zbytek dáme stranou. Polovinu mandlí umeleme, druhou polovinu nahrubo nasekáme a opražíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme se žloutky, pomerančovou kůrou a polovinou dávky cukru do pěny. Z bílků, soli a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s krupicí, mletými mandlemi a práškem do pečiva. Do máslové pěny vmícháme pomerančovou šťávu, sypkou směs a sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 35 minut. Zbylou pomerančovou šťávu dolijeme vodou do 125 ml a rozpustíme v ní cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 5 minut. Během vaření přilijeme likér. Polevu rozetřeme na koláč, posypeme opraženými mandlemi a necháme zaschnout.