Předehřejeme si troubu na 175st., já jsem pekla zhruba na 160 pomaleji asi 45minut - dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou - nejprve smícháme mouku, sůl a kakao(doporučuji prosít) - v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem - vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt - nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po částech) - lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme - směs vlijeme do připravené formy a pečeme - respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení - po dopečení necháme korpus vychladnout, poté příborovým nožem oddělíme od formy - je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom krásně rovný - dáme vychladnou do lednice - v lednici nechejte dort odpočívat min. dvě hodiny (neměla jsem čas- chladil se jen hodinu, ale i tak byl dobrý) - korpus prokrojíme a naplníme připraveným krémem dort nazdobila dle možností Krém: 500 g mascarpone 400 ml smetany ke šlehání (dala jsem méně) 100 g moučkového cukru