Staňte se našimi fanoušky na:

Red velvet korpus

Autor receptu: lucie.d.adamkova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dno dortové formy (23 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem. V podmáslí rozmícháme barvu. Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt. Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky. Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme. Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně nožem odřízneme korpus od stěny formy, vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zcela vychladlý korpus zabalíme do fólie a uložíme minimálně na hodinu do ledničky, lépe přes noc. Studený korpus dvakrát prokrojíme a připravíme krém

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

FOTOrecepty |16. května 2013
Taky vyzkouším ;-) Odpovědět
Daninka |12. května 2013
mnaminka Odpovědět
gagous007 |11. května 2013
ten jsem chtěla vždycky zkusit, až bude příleřitost zkusím ho :-) Vypadá moc lákavě. Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
nádhera, prosím jaký dáváte krém Odpovědět
simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
xxPPxx |5. května 2013
muj nejoblibenejsi Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
šanela |21. března 2013
super, vždycky jsem ho chtěla vyzkoušet, dost jsem o něm slyšela... a teď můžu :-) barvu používáte suchou nebo gelovou... je na to nějaká speciální? Odpovědět
Janka D. |21. března 2013
supeeer Odpovědět
Leontýna|18. února 2015
Super dort. Já dělám jen v trochu jiném poměru surovin podle tohoto receptu http://www.portalprozeny.cz/clanek/cerveny-samet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!