Staňte se našimi fanoušky na:

Red velvet korpus

Autor receptu: lucie.d.adamkova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dno dortové formy (23 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem. V podmáslí rozmícháme barvu. Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt. Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky. Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme. Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně nožem odřízneme korpus od stěny formy, vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zcela vychladlý korpus zabalíme do fólie a uložíme minimálně na hodinu do ledničky, lépe přes noc. Studený korpus dvakrát prokrojíme a připravíme krém

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

TerezaGolanova|9. srpna 2013
Do toho podmáslí se přidává červené barvivo? Odpovědět
jebik|2. června 2013
nádhera Odpovědět
uuu|11. května 2013
krása Odpovědět
šupina73|6. května 2013
dobré Odpovědět
café laté|27. dubna 2013
... a krémeček... jaký??? Odpovědět
lucie.d.adamkova|21. března 2013
davam gelovku na spičku noze, ale dá se použít i koupená v prášku v běžném obchodě... jen pozor, je třeba koupit barvu založenou na cukru, vetsina v obchode je na soli... doporucuji barvy KOvandovi... mají je hlavně v kauflandu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!