Staňte se našimi fanoušky na:

Rejnok s kapary

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Grilovací pánev rozehřejeme na vysokou teplotu. "Křídla" (ploutve) z rejnoka osušíme papírovými utěrkami, potřeme po obou stranách olejem a opékáme 3-4 minuty na každé straně. Zmírníme oheň, maso posypeme kapary a pomerančovou kůrou, pokapeme pomerančovou šťávou. Zhruba 1 minutu prohříváme, osolíme a opepříme. Na talíři doplníme klínky citronu na pokapání (nemusí být). DOPORUČENÍ: Rejnok může být po zpracování cítit "čpavkem". Je tedy lepší rejnoka připravit ještě před zpracováním. Měl by se nejdříve naložit do láku z octa a soli, aby se odstranila ta čpavková chuť a zápach, které rejnok může získat po úlovku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!