Bulvy zbavíme natě, kořínku a pořádně odrhneme kartáčkem. Řepy ve slupce (velké asi jako tenisový míček) jednotlivě zabalte do alobalu s trochou soli a narovnejte do pekáčku s trochou vody. Pečte asi 30-40 minut na 200°C (podle velikosti). Propečení ověřte vpichem špejle a pak nechte úplně zchladit, aby se zkaramelizované šťávy v řepě ustálily a mohli jste bulvy oloupat a nakrájet. Po zchladnutí bulvy nakrájejte karbovacím nožem na kolečka nebo kostičky. Nezapomeňte si vzít ochranné rukavice - řepa hodně barví. Suroviny na nálev nechte společně svařit a ještě teplým nálevem zalijte nakrájenou řepu v lahvích. Zavíčkujte a zavářejte 40 minut na 90°C. S konzumací pár týdnů počkejte, aby se propojily chutě. Řepa se hodí k šunkoflekům, minutkám nebo k obloženým chlebům sýry či uzeninou.