Tímto dortíkem jsem se inspirovala na jednom blogu zaměřeném na bezlepkové vaření a pečení. Takhle při povodních jsem měla vyloženě chuť něco upéct a tenhle naprosto originální dortík byl skvělá volba. Nejen, že je bez mouky, ale je krásně svěží a lehký. Vůbec se nebojte červené řepy, pokud ji máte rádi, potěší vás i na sladko. Řepu (již uvařenou a oloupanou) nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme a zbavíme jadřinců, taktéž nakrájíme na kousky. Do misky k řepě a jablku přidáme vajíčka, lžíci oleje a pár kapek mandlové esence (není samozřejmě nutná), tři lžíce medu. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v robotu. Mandle umeleme, nasekáme, zkrátka docílíme mandlové drti a vsypeme spolu se všemi suchými ingrediencemi (kokosem, kakaem, jedlou sodou a solí) do již připravené řídké směsi. Zamícháme a vlijeme do dortové formy, jejíž dno jsme si předem vystlali pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 50 minut (špejle vyjede čistá). Krému docílíme naprosto jednoduchým utřením půlky balení lučiny a jogurtu s bohatou dávkou kokosu. Zdobíme, nebo naneseme na celý upečený dort.