Staňte se našimi fanoušky na:

Řeřichová polévka

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytou řeřichu osušíme v utěrce a otrháme lístky od stonků. V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme v ní otrhané lístky řeřichy, které zchladíme v ledové vodě, aby neztratily zelenou barvu. na olivovém oleji opečeme najemno nakrájenou bílou cibuli, neloupaný česnek a tymián (přidáme pro lepší chuť) a najemno nakrájenou oloupanou bramboru. Na konec přidáme spařenou řeřichu a zalijeme vývarem. Vše povaříme a dochutíme mořskou solí a pepřem, rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník. V osolené vodě s vinným octem pošírujeme křepelčí vejce, které servírujeme v polévce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |27. července 2013
dobré Odpovědět
-1 |26. července 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!