Játra omyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na větší plátky, po stranách nařízneme a opepříme. Posypeme lístky libečku / nebo jen estragonu/ vložíme do nádoby, přidáme sušenou chilli papričku a potřeme většinou oleje. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Zprudka opékáme na rozpálené pánvi z obou stran doměkka. Ke konci restování přidáme opéci ještě tenké plátky anglické slaniny pěkně do křupava. V menším kastrůlku přivedeme k varu pokrájenou šalotku s vínem a vaříme do doby, než se víno zredukuje na polovinu. Vmícháme hrubozrnou hořčici, posekané bylinky /nebo jen estragon /. Nádobu s vínem stáhneme stranou a postupně vmícháváme do nádoby tuk, utřený se žloutky. Dochutíme solí a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Upečená játra se slaninkou přelijeme vinným přelivem a podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky. Velmi dobrá příloha je zelený chřest, povařený s vodou, cukrem a citronovou šťávou, ale tentokrát jsem ho doma neměla. Takže jsem dala jen barevnou zeleninovou přílohu.