Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Ve vlažném mléce rozmícháme lžičku krupicového cukru, lžící polohrubé mouky a rozdrobené droždí. Přikryjeme a necháme v teple vzejít kvásek. Máslo necháme lehce povolit, nakrájíme je na menší kousky a v míse utřeme se zbytkem cukru a žloutky. Pomalu přisypeme mouku se solí, přilijeme kvásek a zaděláme vláčné, středně tuhé těsto a necháme asi hodinu přikryté v teple kynout. Pak rozválíme a dáme do kulaté formy (nebo na plech) a necháme ještě kynout. Pak rozložíme na těsto oloupanou a nakrájenou reveň, pečeme asi 35 minut na 180°C. Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj oba cukry, upečený koláč pokryjeme a necháme ještě asi 10 minut zapéct, do zrůžovění sněhu.