Staňte se našimi fanoušky na:

Reveňový koláč se sněhem

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve vlažném mléce rozmícháme lžičku krupicového cukru, lžící polohrubé mouky a rozdrobené droždí. Přikryjeme a necháme v teple vzejít kvásek. Máslo necháme lehce povolit, nakrájíme je na menší kousky a v míse utřeme se zbytkem cukru a žloutky. Pomalu přisypeme mouku se solí, přilijeme kvásek a zaděláme vláčné, středně tuhé těsto a necháme asi hodinu přikryté v teple kynout. Pak rozválíme a dáme do kulaté formy (nebo na plech) a necháme ještě kynout. Pak rozložíme na těsto oloupanou a nakrájenou reveň, pečeme asi 35 minut na 180°C. Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj oba cukry, upečený koláč pokryjeme a necháme ještě asi 10 minut zapéct, do zrůžovění sněhu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!