Korpus: Žloutky se špetkou soli, cukrem vyšleháme do světlé pěny, (na 1 vejce dávám 2,5 dkg cukru i mouky, té uberu pokud přidám ořechy, kokos...) možno přidat lžíci vody a citronovou kůru. Z bílků, opět šp. soli, vyšlehat pevný sníh, přidat k žloutkové pěně, přisypat mouku s ořechy a lehce promíchat, nalít na pekáček (20x30cm) péct na 175°C asi 20 min. Jablečná vrstva: Jablka oloupat, nakrájet, podusit na asi 1,5 dcl vody, záleží jak jsou jablka šťavnatá, přidat kousek skořice a 1/2 hvězdičky badyánu. V 1 dcl vody rozmícháme 1,5 pudinku, (může být i ananasový). Jablek rozvařených na kaši si odměřím - 2 dvou decilitrové hrnky do rendlíku, rozmačkám šťouchadlem na brambory, přivést znovu k varu, přidat, rozkverlaný pudink povařit 2 min. Přidat citronovou šťávu, promíchat. Vychladlý korpus potřít pikantní marmeládou a na ni rozetřít ještě teplý jablečný pudink, vychladíme a pak dobrou chuť ! Poznámka: Do dušených jablek cukr nedávám, záleží na odrůdě a chuti. Na vychlazený řez máme nejraději jen šlehačku se lžičkou vanilkového cukru. Korpus může být i bez ořechů, pak platí poznámka: na 1 vejce - 2,5 dkg. Dělávám i do dortové formy.