Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti asi 1 min. vejce s vodou do pěny. Za stálého šlehání přisypeme cukr i vanilinový cukr a šleháme ještě cca 2 minuty. Smícháme mouku se Solamylem a kypřícím práškem. Směs pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Šleháme na nejnižší rychlosti. Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech (38×28 cm), vložíme do předehřáté el. trouby a pečeme asi 10 minut při 200 – 220 stupních (s předehřátím). Ještě horký piškot polijeme pomerančovou šťávou a necháme na plechu vychladnout. Na pomerančový krém uvaříme z pudingového prášku, cukru a pomerančové šťávy puding dle návodu na obalu pudingu. Ještě teplý natřeme na piškotový korpus a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme a ozdobíme řezy, na hrubo nastrouháme čokoládu a posypeme šlehačku. Na řez můžeme jako ozdobu položit polovinu plátku pomeranče.