Recept pochází od přátel mojí babičky cca z 20. let 20. století. Pláty křehkého těsta jsou spojené žloutkovým máslovým krémem a navrch ozdobené pikantní marmeládou a cukrovým ledem. Nejprve v míse zaděláme těsto z mouky, tuku, 2 žloutků, 2 lžic cukru a pár lžic vody nebo mléka, přidáme i špetku soli. Vyválíme placku a přeneseme válečkem na plech, propícháme vidličkou, aby se těsto nenadouvalo, a dáme péci. Připravíme si krém z povoleného másla s moučkovým cukrem a žloutkem. Placku rozřízneme na půl. Krém naneseme na jednu polovinu vychladlé placky a uhladíme. Druhou polovinu opatrně přiklopíme na krém (Pomůžeme si pečícím papírem nebo jinou podložkou, aby se těsto nepolámalo. Pokud se přece placka trochu poláme, vyskládáme na krém všechny kousky.). Navrch moučník potřeme marmeládou a polijeme ledem ze 150 g moučkového cukru, šťávy z půky citróny a 2 lžic horké vody. Dobře umíchaný led tuhne na stěnách misky, trvá to nejméně 10 minut. Marmeláda s ledem po rozetření vytvoří růžovou polevu. Po zaschnutí a ztuhnutí krému v chladu, když se těsto proleží, krájíme řezy.