Pozn.: Přesné ingredience na výrobu polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní těsto: Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si čtvercovou formu 23 x 23 cm a vymažte ji máslem. V menším kastrolku rozpusťte máslo, kukuřičný sirup a světlý nerafinovaný cukr dohladka. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, mouku, sůl a hrozinky. Zapracujte máslovou směs. Přendejte těsto do připravené formy a tlakem ruky vytvořte rovnoměrnou hladkou vrstvu. Pečte 25 až 30 minut, dokud lehce nezhnědne. Nechte koláč zcela vychladnout ve formě. Poleva: Pozvolna rozpusťte nahrubo nasekanou bílou čokoládu (150 g) v nádobě s dvojitým dnem. Rozetřete čokoládu pomocí tenké kovové špachtle na spodní těsto. Nechte ztuhnout a pak nakrájejte na řezy.