Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který při chladnutí mícháme, aby se nevytvořil oschlý škraloup.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, poté vmícháme mléko, olej, vanilinový a skořicový cukr a nakonec mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, stejnoměrně ji rozetřeme a do těsta vlijeme po lžících předem uvařený vlahý pudink.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 185°C. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a upečený koláč, v němž jsou patrně prohlubně s vlitým pudinkem, nařežeme na stejnoměrné řezy. Ty doplníme kysanou smetanou, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme jahodami, popřípadě jiným ovocem.