PIŠKOT: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 40 g kakaa, 4 lžíce oleje.
Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat olej a
ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem střídavě s ušlehanými bílky. Péct asi 15 minut na 180°.
KRÉM STRACCIATELA: 300 ml bílého jogurtu (Hollandia selský), 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky, 60 g hořké čokolády, 100 g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker.
Ušlehat šlehačky s vanilkovým cukrem, pak opatrně vmíchat rozmíchaný jogurt. Vše spojit s
želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu. Nakonec vmíchat nahrubo nastrouhanou čokoládu. Navrstvit na piškot a nechat ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc
DOKONČENÍ: 140 g čokolády na vaření
Čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle a řezy posypeme.
Jogurt Hollandia mám doma pořád, čokoládu Margot máme rádi všichni, takže vyzkouším. Pokusím se obejít bez ztužovače a želatiny - nepoužívám.
Odpovědět