Noky: smícháme 200 g ricotty, hladkou moukou, nasekaným špenátem, 50 g strouhaného parmazánu, 2 stroužky sekaného česneku + sůl, pepř, trochu másla a uvaříme ve vroucí osolené vodě Sýrová omáčka - osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, na to dáme strouhanou nivu a smetanu a povaříme, osolíme, opepříme Karamelizovaná cibule: nakrájíme větší množství (2 kg) červené cibule, dáme ji většího hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo a olej, přidejte cukr, tymián, sůl, pepř, případně chilli a promíchejte. Snižte plamen a vařte tak 40 - 50 min, dokud cibule nezačne karamelizovat. Občas promíchávejte. Poté přilijte víno, ocet a hlavně portské (snad jste ho do té doby nevypili) a vařte za stálého míchání 25 - 30 min. Až se tekutina odpaří a všechno to bude pořádně zkaramelizované, můžete podávat. Zbytek můžete zavařit do sterilovaných sklenic. Já ještě trochu doslazovala cukrem nebo medem. Dochuťte podle chuti. .Z toho množství cibule, jaké máte v tomhle receptu budete mít jednu nebo dvě velké sklenice cibule. Uchovávejte v lednici, tam by měla vydržet tak 2-3 měsíce. Na talíř dáme noky, přelijeme sýrovou omáčkou a navrch posypeme karamelizovanou cibulí dle chuti. :-)