Staňte se našimi fanoušky na:

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice. 2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta. 3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu. Na javorové máslo: 80 g másla, změklého 1–2 lžíce javorového sirupu

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.kucerkova.1 |9. května 2013
mnamka, davam do oblibenych Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!