Recept Jednoduché tiramisu
30
10
24
1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice. 2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta. 3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu. Na javorové máslo: 80 g másla, změklého 1–2 lžíce javorového sirupu