Staňte se našimi fanoušky na:

Rigatoni s kachním ragů

Autor receptu: PetulkaH (124 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 300 g těstoviny
  • šalotka, 500 g
  • 2 kusy bobkový list
  • stehna bez kůže, 4 kusy kachní
  • hladkolistá,nasekané, 2 lžíce petrželka
  • hovězí, 500 ml vývar
  • nebo pyré, 80 ml rajský protlak
  • 160 ml červené víno
  • 1 stroužek česnek

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 160°C.Olej rozpalte ve velkém,nejlépe silnostěnném hrnci a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.Přidejte česnek,víno,vývar,rajčatové pyré,bobkové listy a promíchejte.Do hrnce vratte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby,aby maso zcela změklo a odpadávalo od kosti.Hrnec vyndejte z trouby,obsah nechte zchladnout,vyjměte bobkové listy a vyhodte je.Pak oberte maso od kosti,vratte do hrnce a ragů prohřejte.Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.Scedte,smíchejte s ragů,podle chuti dosolte,případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

macik |28. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!