Maso naklepeme, každý plátek potřeme z obou stran kořením a solí. Jablka omyjeme, osušíme (jádřince odstraníme) a na krájíme je na silnější kolečka. Troubu zapneme na grilování. Připravíme si 4 kousky alobalu a každý potřeme trochou oleje. Nejdříve rozložíme kolečka jablek, (po 2-3 na porci), na ně dáme maso, které posypeme nakrájeným pórkem. Vše zakapeme olejem a pevně zabalíme. Grilujeme cca 25 minut. Rýži propláchneme a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody, máslem a celou cibulí, do které zapíchneme hřebíčky. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě doměkka (asi 20 minut). Pak vyndáme cibuli a rýži promícháme s kostičkami papriky a pórkem. Maso vyndané z alobalu dáme na nahřáté talíře, přelijeme výpekem a k masu rozdělíme dušenou rýži. Ozdobíme oreganem a petrželkou.