Staňte se našimi fanoušky na:

Řízky s jablky v alobalu

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • menší, 1 cibule
  • 2 hřebíček
  • středně velké, 2 jablko
  • menší, 1 pórek
  • koření Gyros, 2 lžičky
  • 40 g máslo
  • 4 plátky kýty, 500 g vepřové
  • dlouhozrnná, 1,5 hrnku rýže
  • červená nakrájená na kostičky, 2 lžíce paprika

Pracovní postup:

Maso naklepeme, každý plátek potřeme z obou stran kořením a solí. Jablka omyjeme, osušíme (jádřince odstraníme) a na krájíme je na silnější kolečka. Troubu zapneme na grilování. Připravíme si 4 kousky alobalu a každý potřeme trochou oleje. Nejdříve rozložíme kolečka jablek, (po 2-3 na porci), na ně dáme maso, které posypeme nakrájeným pórkem. Vše zakapeme olejem a pevně zabalíme. Grilujeme cca 25 minut. Rýži propláchneme a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody, máslem a celou cibulí, do které zapíchneme hřebíčky. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě doměkka (asi 20 minut). Pak vyndáme cibuli a rýži promícháme s kostičkami papriky a pórkem. Maso vyndané z alobalu dáme na nahřáté talíře, přelijeme výpekem a k masu rozdělíme dušenou rýži. Ozdobíme oreganem a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |28. června 2013
zkusím Odpovědět
pavlinf |28. června 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!