Staňte se našimi fanoušky na:

Rohlíčky s masovou náplní

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mleté maso promícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, přidáme solamyl, ochutíme solí a pepřem, rozdělíme na 12 dílů ze kterých uděláme válečky. Z těsta vyválíme na válu 3-4mm silný plát, který nakrájíme na trojúhelníky (cca 20cm dlouhé a 10cm široké). K delší straně každého trojúhelníku položíme váleček masa a zarolujeme. Cípy potřeme rozšlehaným celým vejcem a pevně spojíme. Rohlíčky naskládáme na pomaštěný plech dostatečně od sebe, potřeme je opět rozšlehaným vejcem a pečeme 10-15 minut na 240°C. Před dopečením je posypeme mletou červenou paprikou a můžeme posypat i kmínem a oreganem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vilemina |20. srpna 2013
Souhlas se Šanelou, listové těsto se běžně peče na vyšší teplotu, 220 i více. Odpovědět
šanela |18. srpna 2013
vypadá to pěkně, ale 140° jen 10-15 minut - to bych se bála, že to bude syrové Odpovědět
H-D |16. srpna 2013
dala bych si Odpovědět
i |14. srpna 2013
dobrota Odpovědět
q |12. srpna 2013
jojojo Odpovědět
oliv |11. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
janackacka |8. srpna 2013
to jo, mě jen neba mlet to maso a kupovaný nebrat Odpovědět
Rentiér1946 |7. srpna 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Paříž|22. srpna 2013
pokud to maso není předem obdělané, tak mi to taky přijde, jako krátká doba úpravy... Odpovědět
Paříž|22. srpna 2013
jinak také jsem pro důkladné tepelné opracování :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!