vanilkový cukr + moučkový cukr (na obalení, podle potřeby)
tuk (na vymazání formiček)
2 žloutky
čokoládová poleva
skořicová poleva
60 g cukru moučka
250 g hladké mouky
180 g másla
100 g lískových oříšků
Pracovní postup:
ROHLÍČKY Do mísy nasypeme mouku, promícháme ji s ořechy, cukrem přidáme žloutky a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše promačkáme vidličkou a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a dáme aspoň na hodinu do chladu. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly, z nich vyválíme na pomoučeném válu asi 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na 2 cm kousky. Z nich vytvarujeme rohlíčky nebo těstem naplníme vymazané formičky. Přendáme je na plech s pečícím papírem (formičky dáme rovnou na plech) a pečeme dorůžova na 175°C.
OBALENÉ V CUKRU 100g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry Ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi cukru.
SE SKOŘICOVOU POLEVOU 120g moučkového cukru, lžička mleté skořice, 3 lžičky horké vody Do mísy prosejeme cukr, promícháme se skořicí, přilijeme vodu a třeme až je poleva hladká. Polevou potíráme vychladlé rohlíčky a na mřížce je necháme oschnout.
MÁČENÉ V ČOKOLÁDĚ 60g rozpuštěné čokolády, lžička rumu Čokoládu rozmícháme s rumem. Upečené rohlíčky necháme vystydnout, konce potom namáčíme do polevy a necháme na mřížce oschnout. Nakonec rohlíčky pocukrujeme.