Ovocný špíz v čokoládě
30
13
19
Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Rozinky omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na drobné kousky. Mandle najemno nastrouháme. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu, rozinky a mandle. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh a vmícháme do čokoládové směsi. Hmotu rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 25 minut na 180°C. Upečený korpus přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha. Vychladlý korpus posypeme kakaem a otočíme na čistý pečící papír. Papír na kterém se těsto peklo opatrně stáhneme. Povrch korpusu potřeme vrstvou šlehačky a s pomocí papíru stočíme do rolády. Podáváme hned.