TĚSTO: 6 vajec, 160g cukru krupice, 180g hladké mouky NÁPLŇ: 300ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100g másla, 50g mletého máku, 2 jablka Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, zlehka po částech vmícháme hladkou mouku a těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme při 200° asi 8 minut. Upečený korpus ihned lehce poprášíme moukou a překlopíme na utěrku nebo papír. Po vychladnutí pečící papír sloupneme Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, ve studené vodní lázni ho za stálého míchání vychladíme a šlehačem vmícháme kousky změklého másla a vanilkový cukr. Vyšleháme hustý krém. Mák spaříme ve 100ml horké vody a po úplném vychladnutí ho vmícháme do krému. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé tenčí plátky. Rozložíme je v jedné vrstvě na celý korpus, opatrně potřeme silnější vrstvou makového krému, pečlivě stočíme a na 2 hodiny vložíme do ledničky. Hotovou roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.