Žloutky se 3 lžícemi cukru vyšleháme do pěny, z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Zlehka obě hmoty spojíme a vmícháme prosáté kakao. Hmotu rozetřeme na plech vyložený, pečícím papírem, poprášíme ji 1/2 moučkového cukru a pečeme asi 8 minut ve vyhřáté troubě při 180°. Upečený korpus otočíme na čistý pečící papír a odstraníme ten starý, stočíme ho do rolády a necháme vychladnout. Zakysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým i zbylým moučkovým cukrem a pak přimícháme ztužovač, švestky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Zchladlý korpus opatrně rozložíme, potřeme připravenou náplní (část si necháme stranou), poklademe pokrájenými švestkami a znovu stočíme. Roládu zabalíme a necháme v ledničce ztuhnout. Pak ji potřeme zbylým krémem, obalíme v obarveném kokosu (barvivo smícháme s kokosem vlhkýma rukama) a dle fantazie dozdobíme.