Olivy nakrájíme na kolečka, sýr rozdrolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme ji s mletým masem, vejcem, strouhankou a ajvarem. Okořeníme podle chuti. Pracovní plochu vysypeme strouhankou, maso na ní vyválíme na obdélník (asi 22 x 28 cm). Rovnoměrně ho obložíme olivami, sýrem a paprikou, posypeme oreganem a zavineme jako roládu. Spojem dolů ji položíme na plech vyloženým pečicím papírem. Pečeme při teplotě 175°C zhruba jeden a čtvrt hodiny. Brambory ve slupce asi 20 minut povaříme v osolené vodě. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky. Fazolky asi čtvrt hodiny také povaříme v osolené vodě. Na pánvi ohřejeme olej a brambory na něm asi deset minut opékáme dokřupava. Osolíme. Povařené fazolky slijeme a necháme okapat. Červenou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme v horkém másle. Pak přidáme okapané fazolky, okořeníme podle chuti. Vše naservírujeme na talíře. Podáváme s různými dresinky, například s řeckým tzatziki, nebo s ochucenou majonézou.