Staňte se našimi fanoušky na:

Roláda Tiramisu

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickými metlami se špetkou soli do husté pěny. Potom postupně přidáváme cukr, šleháme, žloutky pokud možno po jednom a nakonec co nejrychleji na nejnižší výkon zašleháme mouku.
  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, opatrně uhladíme, dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 7 minut do růžova.
  3. Jakmile je korpus upečený, dáme jej stranou lehce vychladnout (nemotáme).
  4. Uvaříme silnou kávu, necháme vychladnout a vlijeme do ní Amaretto. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, přimícháme mascarpone, tvaroh, cukr a asi 2/3 hotového krému potřeme lehce vychladlý korpus, který jsme jemně rukou pokropili vychladlou kávou s Amarettem.
  5. Piškoty postupně namáčíme v kávě a klademe je podélně vedle sebe na korpus potřený krémem ve dvou řadách, jemně poprášíme kakaem a opatrně smotáme.
  6. Smotanou roládu potřeme zbylým krémem, posypeme kakaem (pomocí malého sítka) a dáme vychladit minimálně na dvě hodiny do lednice.

Něco navíc:

Nejlepší je samozřejmě na druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

J |2. června 2013
vyzkousim Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
freya |12. května 2013
také vyzkouším Odpovědět
Babetta |27. března 2013
To vyzkouším hned na velikonoce - zajímavé... Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
krása Odpovědět
Aidel |9. března 2013
Mňam :) Odpovědět
slavuska |28. února 2013
nádhera a mňamka Odpovědět
ohen |27. února 2013
krásná roláda Odpovědět
Persefona |27. února 2013
jedla jsem, je to bomba Odpovědět
uuu|14. května 2013
krása Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!