Jahodové věnečky
100
18
24
Oddělíme bílky od žloutků. K 5 bílkům přidáme špetku soli a šleháme, postupně přidáváme po jedné lžíci cukr. Když je sníh tuhý, pomalu zašleháváme žloutky. Pak už jen ručně vmícháme 3 lžíce kakaa a nakonec lžíci mouky. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, posypeme grankem a natřeme na něj těsto. Pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 min. Upečený plát vyndáme z trouby a necháme mírně vychladnout. Poté opatrně sundáme papír a roládu srolujeme ještě bez krému a necháme vystydnout. Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku. Rozrolujeme plát na roládu, rovnoměrně rozetřeme šlehačku a opět stočíme. Dáme vychladit do lednice. Dobrou chuť!