Z kotlety uděláme jeden plát a to tak, že je opatrně řežeme od poloviny k boku nebo seřezáváme tak, jako když rozmotáváme piškotovou roládu.
Plát masa z obou dvou stran naklepeme, po celé ploše rozetřeme nádivku a stočíme jako roládu.
Omotáme pevnou nití nebo sepneme kovovými jehlami, dáme na pekáč vymazaný sádlem spojem dolů. Potřeme sádlem, osolíme a posypeme celým kmínem.
Podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka. Během pečení podléváme vývarem, maso poléváme výpekem a maso 2 x opatrně obrátíme. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se maso trochu opeklo.
Podáváme teplé s bramborem nebo studené s chlebem.
Pokud nám zbude trochu nádivky uděláme placičky, obalíme v mouce nebo trojobalu a usmažíme na sádle nebo oleji.
Nádivka:
Maso z kýty pomeleme a dáme do mísy. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlata a přidáme k masu. Přidáme špek nakrájený na malé kostičky, vejce, prolisovaný česnek, papriku nakrájenou na malé kostičky, škrob, trochu strouhanky a podle chuti přidáme koření a sůl.Vše dobře promícháme. Pokud by se nám nádivka zdála tuhá, přidáme trochu vývaru a dobře do masa zapracujeme.