Staňte se našimi fanoušky na:

Roládka - Španělák

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Naklepeme plátky masa až budou tenké (pozor, aby se v mase neudělaly díry). Nakrájíme cibuli na plátky, osmahneme na 2 lžících oleje, dokud nezesklovatí. Nakrájíme okurky a šunku, rozdělíme na každý plátek masa a pevně maso srolujeme a upevníme jehlou na ptáčky (pokud nemáme použijeme párátko nebo nit). Osolíme a opepříme a smažíme na 3-4 lžících oleje 1-2 minuty ze všech stran. Promícháme bujón v 1/2 l horké vody a nalijeme na roládky, přidáme koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 35 minut. Rolády vyndáme, odstraníme koření a omáčku zahustíme 2-3 lžícemi tmavé jíšky, zalijeme smetanou. Vhodná příloha je rýže nebo knedlíky. Rada: Není špatné ani s bramborovým knedlíkem a zkusila jsem i vařenou pohanku. Pohanka jako příloha: Pohanku probereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a sůl a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a pár minut necháme pohanku nasáknout tekutinu do sebe. Pak plamen úplně vypneme, přidáme máslo a pohanku necháme nabobtnat a pod pokličkou úplně dojít.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. září 2014
zkusím Odpovědět
Pavluška |29. srpna 2014
Roládka hezká, pohanku také chválím! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!