Vepřový bok omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou a na kůži nařízneme ostrým nožem mřížku, pak opatrně maso rozřízneme (dáváme pozor abychom maso neprořízli). Maso rozložíme, 2 stroužky česneku prolisujeme a vepřové maso česnekem potřeme, osolíme a okořeníme drceným kmínem.Maso podložíme po celé délce kuchyňským provázkem a z vrchní strany zavážeme uzlík, pak provázek obtáčíme po celé šířce až na konec, a dvěma tahy se vrátíme zpět, nakonec zavážeme uzlík. Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme do pekáčku , dáme na ní připravené rolky, lehce osolíme a posypeme kmínem, podlijeme je trochou studené vody a pečeme na 180°C asi 90 minut. Během pečení maso otáčíme a případně podléváme. Mezitím si uvaříme brambory a ještě teplé oloupeme a prolisujeme do mísy. K bramborám přisypeme hrubou mouku, rozklepneme vejce, podle chuti osolíme, důkladně promícháme a zaděláme těsto. Z něho vyválíme na pomoučeném válu trochu větší šišky a vaříme je v osolené vroucí vodě asi 15 minut. Necháme je okapat v sítu a dáme na talíře do tvaru čtverce. Zbytek cibule a česnek nakrájíme najemno a zesklovatíme na rozpáleném oleji. Po chvíli přidáme listy špenátu, které prohřejeme asi minutu a na konec osolíme a opepříme. Špenát a nakrájené rolky dáme doprostřed čtverce ze šišek, nakonec polijeme šťávou. Šťávu připravíme z výpeku, cibuli se šťávou vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a metličkou prošleháme a krátce orestujeme. Nakonec zalijeme trochou studené vody, promícháme a provaříme aspoň 10 minut, podle chuti dosolíme.