Staňte se našimi fanoušky na:

Rosol z rybízu

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Z rybízu otrháme střapiny, opláchneme a umeleme na strojku na ovoce. Odváženou šťávu dáme do kastrolu a prudce vaříme, až se část šťávy odpaří. Postupně přidáváme cukr a ještě 5 minut prudce vaříme. Ihned plníme do čistých a nahřátých skleniček, upevníme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak do vychladnutí. Uložíme v chladu a temnu. Rada: Na 1 kg šťávy 600 g želírovacího cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |30. ledna 2015
to taky dělám-lahoda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!