Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát natřeme, jemně naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem rozmíchaným s vegetou, kari na sójovou omáčkou a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rožeň potřený olejem a grilujeme asi 4 a 1/2 minuly, pak je obrátíme, potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Mezitím na-krájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme je na lžíci oleje, kuličky vyjmeme, do vytaveného tuku přidáme trochu rozetřeného česneku a odkapanou směs z roštěnek a necháme přejít varem. V kontaktním grilu pečome roštěnky při vysokém záhřevu 2 minuly. Měkké roštěnky přeložíme na talíře, osolíme, pokapeme česnekovou směsi, poklademe kostičkami slaniny a podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem.