Staňte se našimi fanoušky na:

Roštěnky plněné paprikou a slaninou

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Všechnu zeleninu opláchneme a očistíme. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a každou polovinu rozkrojíme podélně na čtyři kusy (můžeme napřed oloupat).
  2. Maso zakryté fólií jemně rozklepeme, nakrojíme okraje, posolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, 2 kousky papriky a 1/4 sýru nakrájenou na plátky. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji. Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C.
  3. Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo pokrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájený celer a orestujeme. Osolíme, přidáme plátky oloupaného česneku, protlak, tymián a pomalu necháme dusit pod poklicí. Po 5 minutách přidáme rajčata a cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.
  4. Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přimícháme do zeleniny a krátce provaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky a doplníme uvařenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |28. dubna 2013
Vyzkouším :-) Odpovědět
jitu3ka|28. dubna 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!