Všechnu zeleninu opláchneme a očistíme. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a každou polovinu rozkrojíme podélně na čtyři kusy (můžeme napřed oloupat).
Maso zakryté fólií jemně rozklepeme, nakrojíme okraje, posolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, 2 kousky papriky a 1/4 sýru nakrájenou na plátky. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji. Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C.
Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo pokrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájený celer a orestujeme. Osolíme, přidáme plátky oloupaného česneku, protlak, tymián a pomalu necháme dusit pod poklicí. Po 5 minutách přidáme rajčata a cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.
Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přimícháme do zeleniny a krátce provaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky a doplníme uvařenou rýží.