Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, pokapeme olejem, poprášíme paprikou a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme je na lžíci oleje, kostičky vyjmeme, do vytaveného tuku přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a zpěníme ji. Vmícháme papriku, hned přidáme klobásu nakrájenou na tenká kolečka a osmahneme ji. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu! V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysokém záhřevu 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, poklademe klobásovou směsí, posypeme kostičkami slaniny a podáváme. Vhodná příloha je bramborová kaše a zeleninový salát.