Staňte se našimi fanoušky na:

Roštěnky s liškami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • černý mletý pepř
  • 1 lžička mletá sladké papriky
  • 800 - 1000 g hovězí roštěné
  • 100 - 150 g lišek
  • 60 g sádla
  • 500 ml vývaru (může být i z kostky)
  • 1 cibule
  • 2-3 rajčata

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na tenké plátky, po obou stranách lehce naklepejte a po obvodu nařízněte. Osolte, opepřete a z obou stran zprudka opečte na sádle. Roštěnky vyndejte a ve výpeku nechte pomalu zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku. Přidejte překrojené houby a mletou papriku a krátce orestujte, podlijte trochou vývaru a vše poduste. Pak přidejte nakrájená rajčata, dejte zpátky opečené roštěnky a postupně přilijte zbylý vývar. Podle chuti ještě osolte a opepřete, duste doměkka. Máre-li rádi pikantnější omáčku, můžete přihodit několik feferonek nebo přidat chilli koření. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |9. dubna 2014
super Odpovědět
kudrnáčmilan|17. listopadu 2015
Tak to je luxusní papůůůů Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!