Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Před přípravou vymastíme lívanečník, poklademe jej malými plátky šunky, na ně vyklepneme vejce, bílky osolíme a smažíme, až bílky ztuhnou. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Pak je obrátíme, potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysokém záhřevu 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe šunkou s vejci a podáváme. Vhodná příloha jsou opékané brambory.