Recept Hříbkové rizoto
45
4
3
Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, poprášíme paprikou, pokapeme olejem a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Mezitím usmažíme na másle žampiony nakrájené na plátky, zalijeme je vínem a kečupem a krátce je podusíme. Přilijeme smetanu, přidáme usekanou petrželku, sůl a přihřejeme. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysoké teplotě 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, přeložíme na talíře, přelijeme horkou směsí a podáváme s rýží.