Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, pokapeme olejem, poprášíme paprikou a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme je na lžíci oleje, přidáme mletou papriku, po zpěnění vmícháme lečo, kečup, sójovou omáčku, rozetřený česnek, sůl a dusíme, až lečo zhoustne. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysoké teplotě 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe lečem, smetanou a podáváme. Vhodná příloha je rýže.