Staňte se našimi fanoušky na:

Rožnovské lívance s medem

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mírně nahřátého mléka vložíme rozdrobené droždí. Přidáme cukr, vejce, sůl, strouhanou citrónovou kůru a za stálého míchání zasypáváme napřed hladkou, pak hrubou moukou. Dobře promíchané těsto přikryjeme ubrouskem, přistavíme k teplu a necháme kynout. Po vykynutí naléváme těsto naběračkou do olejem nebo tukem potřené a rozpálené pánvičky a pečeme z obou stran do růžova. Horké lívance potíráme medem, sypeme sekanými vlašskými ořechy, stáčíme jako palačinky a klademe na vyhřáté talíře. Před podáváním poléváme lívance smetanou nebo po délce zdobíme šlehanou smetanou. Můžeme taky zdobit čokoládou. - Recept je cca na 15 lívanců

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |16. řijna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!