Staňte se našimi fanoušky na:

Rozpeky z Plzeňska

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí, přilijeme vlažné mléko, rozšlehané žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout nejméně hodinu. Pokud máme domácí pekárnu, nejdříve dáme tekuté přísady, potom sypké a použijeme program Těsto. Vykynulé těsto prohněteme a na pomoučněném vále připravíme asi 8 bochánků. Vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 30 minut. Rozpeky hned po upečení potřeme máslem. Výborná příloha k čočce, mrkvi, houbové omáčce apod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Peťa:-) |5. února 2014
rozpíčky měl rád už Kája Mařík... Odpovědět
aťka |3. února 2014
dobré ************* Odpovědět
denous|18. ledna 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!