TĚSTO: 50g másla, 7 vajec, 200g cukru, 1 vanilkový cukr, 150g mouky, máslo na formičky JEŠTĚ POTŘEBUJEME: 3/8 l mléka, 1 vanilkový pudink,1 žloutek, 3 lžíce cukru, 1 sáček bílé želatiny, 18/ l rumu, 1/4 l smetany 33%, asi 8 lžic griliáše, 1 sáček světlé glazury Máslo zahřeme a necháme zchladnout, musí být ještě tekuté. Z ostatních surovin připravíme piškotové těsto (viz Příprava piškotového těsta) a nakonec vmícháme máslo. Malé formičky vymažeme máslem a naplníme asi do 2/3 těstem, pečeme podle velikosti formiček asi 20 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3). Asi po 10 minutách vyklopíme dortíčky opatrně z formiček a necháme vychladnout na mřížce. Na náplň rozkvedláme 4 lžíce mléka s pudinkovým práškem a se žloutkem. Zbytek mléka s cukrem přivedeme k varu a zahustíme pudinkovou kašičkou. Želatinu necháme změknout podle návodu, vmícháme ji do horkého pudinku a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a s rumem ji zamícháme do vychladlého pudinku. Korpusy jednou prořízneme, potřeme rumovým krémem a sesadíme. Okraj potřeme zbytkem krému a obalíme griliášem. Glazuru zahřejeme ve vodní lázni a potáhneme jí povrch dortíčků. Podle chuti ještě ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou.