Staňte se našimi fanoušky na:

Rumové kuřátko s rozinkovou rýží

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Možná vás tato rumová kombinace "na sladko" překvapí, ale když jsem vyzkoušela, musím potvrdit, že rum je výborná marináda. Jaký druh kuřecího masa si vybere, záleží na vás. Kuřátko osolíme a opepříme a v nádobě zalijeme rumem, přidáme skořici a můžeme dle chuti přidat i jiné koření. Necháme alespoň 30min.marinovat. Cibule pokrájíme na kroužky a vyložíme jimi pekáček. Přidáme maso, zalijeme zbytkem rumové marinády, přidáme trochu vody a dáme péct do rozpálené trouby nejprve na 180 stupňů a zhruba po 30min.dáme teplotu na maximum, aby se vypekla křupavá kůžička. Průběžně při pečení maso poléváme vlastní šťávou. Rýže: Rozinky naložíme cca hodinu předem do rumu. Rýži pak uvaříme standardním způsobem a smícháme s rumovými rozinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |28. dubna 2013
Ještě mě napadlo - jak by se chuť změnila, kdyby se místo rumu použil koňak??? Odpovědět
Sofii |28. dubna 2013
Při tepelné úpravě alkohol vyprchá a zůstane jen ta rumová vůně, opravdu se nikdo nemusí bát následků :-))) Odpovědět
Esmé |20. dubna 2013
Jsem ráda, že zaujalo. Co se rumu týče, odhadem si myslím (lila jsem to od oka), že jsem zhruba ty 2dl použila též, zkrátka nějak tak přiměřeně, aby se to dalo považovat za marinádu :-) Jinak dala jsem si kuře k obědu a pak šla na pracovní schůzku - a opilá jsem se necítila, takže snad žádný strach :-)) Odpovědět
Jan |20. dubna 2013
Esmé, s tím rumem je to zajímavý recept. Uložím jej a každopádně vyzkouším. Díky. Jen by mne zajímalo, kolik toho rumu použít, stačí 2 deci ? Aby se mi pak neopilo, kuřata prý mají slabou výdrž... :-) :-) :-) Odpovědět
aB |19. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!