Možná vás tato rumová kombinace "na sladko" překvapí, ale když jsem vyzkoušela, musím potvrdit, že rum je výborná marináda. Jaký druh kuřecího masa si vybere, záleží na vás. Kuřátko osolíme a opepříme a v nádobě zalijeme rumem, přidáme skořici a můžeme dle chuti přidat i jiné koření. Necháme alespoň 30min.marinovat. Cibule pokrájíme na kroužky a vyložíme jimi pekáček. Přidáme maso, zalijeme zbytkem rumové marinády, přidáme trochu vody a dáme péct do rozpálené trouby nejprve na 180 stupňů a zhruba po 30min.dáme teplotu na maximum, aby se vypekla křupavá kůžička. Průběžně při pečení maso poléváme vlastní šťávou. Rýže: Rozinky naložíme cca hodinu předem do rumu. Rýži pak uvaříme standardním způsobem a smícháme s rumovými rozinkami.